x تبلیغات
تعمیرات تخصصی آریابهکار

چگونه پروانه نظام مهندسی خود را تمدید کنیم؟

آزمون‌های نظام‌ مهندسی یا همان آزمون‌های ورود به حرفه مهندسان که هر ساله برگزار می‌شود در واقع معیاری برای سنجش بار علمی و البته دید مهندسی مهندسان و صدور و تمدید نظام مهندسی می باشند. در سال‌های اخیر به علت کاهش زمینه‌های اشتغال مهندسان، گرایش فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به این آزمون و تلاش برای قبولی در آن بیش‌تر از قبل شده اسد. تمامی آزمون‌ها به‌صورت جزوه باز می‌باشند. برای قبولی در این آزمون‌ها نیازی به حفظ کردن هیچ مبحثی نمی‌باشد و فقط نیازمند تسلط مهندسان بر متن آیین‌نامه‌ها و دیگر مواد آزمون می‌باشد.

عضویت در سازمان نظام مهندسی استان (از این پس به اختصار سازمان) برای ثبت‌نام و شرکت در آزمون اختیاری است اما پس از قبولی و برای اخذ پروانه باید به عضویت سازمان استانی که در زمان ثبت‌نام اعلام نموده‌اید، درآیید تا بتوانید درخواست صدور پروانه داشته باشید.

اگر پس از آزمون، از قبولی خود اطمینان دارید، بلافاصله برای عضویت در سازمان اقدام کنید وگرنه صبر کنید تا نتایج اعلام شود. چرا که برای عضویت در سازمان باید حق عضویت سالانه پرداخت نمایید که در صورت عدم قبولی، پرداخت حق عضویت سالانه سودی به‌جز برخی اطلاع‌رسانی‌های سازمانی برای شما نخواهد داشت.

برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت آکادمی عمران مراجعه نمایید.

شرایط عمومی پیمان چیست؟

 

یکی از موضوعات مهم در پیمانکاری، مدیریت پیمان است. برای مدیریت سلامت پروژه‌های پیمانکاری شناخت پیمان‌ها لازم و ضروری است و در زمان بروز اختلاف به طرفین قرارداد کمک می‌کند.

شرایط عمومی پیمان pdf موافقت‌نامه‌ای است که طی آن کارفرما و پیمانکار درباره نحوه و شرایط انجام یک کار مشخص توافق می‌کنند. برای یکپارچه‌سازی فرایند انجام قراردادهای پیمانکاری، مواردی تحت‌عنوان شرایط عمومی و خصوصی در نظر گرفته شده است که طرفین قرارداد با تعهد به آن فرایند انجام کارها را پیش ببرند.

شرایط عمومی پیمان در قراردادهای پیمانکاری یکسان هستند؛ به عبارت دیگر طبق توافق، کارفرما و پیمانکار باید شرایط عمومی را به‌طورکامل بپذیرند و درصورت تخلف باید به مراجع قانونی پاسخگو باشند. ازآنجایی‌که قراردادهای پیمانکاری بزرگ پیچیدگی‌های فراوانی دارند، در شرایط عمومی پیمان کلیه حالت‌هایی که ممکن است بین طرفین قرارداد رخ دهد، در موافقت‌نامه پیمان تعیین شده است.

به‌این‌ترتیب هرگونه اختلافی در روند انجام پروژه اتفاق افتد، طرفین قرارداد با مطالعه مفاد شرایط عمومی پیمان می‌توانند به حل آن بپردازند. یکی از مهم‌ترین چالش‌های شرکت‌های پیمانکاری انجام امور مالی مربوط به قرارداد، محاسبه هزینه‌ها و گزارش‌دهی از صورت‌وضعیت‌ها و تسویه حساب‌ها است. ازهمین‌رو به کلیه پیمانکاران توصیه می‌کنیم حتما از نرم افزار حسابداری پیمانکاری به‌منظور مدیریت مالی پروژه‌ها استفاده کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت آکادمی عمران مراجعه نمایید.

سقف یوبوت چیست؟

 

سقف یکی از بخش های سازه است که نقش مهمی در ایمنی آن به خصوص در برابر زلزله دارد. به همین دلیل مهندسان همواره به دنبال راهی برای بهینه سازی سقف هستند. سقف یوبوت نمونه‌ ای از سیستم‌ های مدرن است که به دلیل اجرای سریع و آسان، وزن پایین و ایمنی بالا در ساختمان‌ سازی مورد توجه قرار می گیرد.

با اجرای قالب‌ های یوبوت در حفره‌ های دال مجوف، سقف یوبوت (U-Boot) ساخته می‌ شود. دال مجوف یکی از سیستم‌ های مدرن اجرای سقف و کف بتنی است که در ساختار میانی خود، حفره‌ هایی دارد. این حفره‌ ها کاربردهای مختلفی داشته و در برخی پروژه‌ ها به وسیله یوبوت پر می‌ شوند.

سقف یوبوت وزن پایین و استحکام بالایی دارد و به عنوان یکی از روش‌ های جدید برای مقاوم‌ سازی سازه در برابر زلزله مورد استفاده قرار می‌ گیرد. برای اجرای این نوع سقف، از قالب‌ های مکعبی شکل یوبوت استفاده می‌ شود که ظاهری مسطح با قسمت داخلی تهی دارد.

یوبوت، یکی از سیستم‌های اجرا سقف دال مجوف به وسیله قالب‌های پلاستیکی است. سیستم یوبوت، از روش‌های جدید و کم مصرف اجرای سقف و کف محسوب می‌شود. مزیت‌های متعدد این سیستم، باعث گسترش کاربرد آن در سال‌های اخیر شده است.

قالب یوبوت برای اولین بار در سال 2002 میلادی (1380 شمسی) به منظور ساخت یک سازه مورد استفاده قرار گرفت. عملکرد رضایت‌بخش این قالب‌، باعث رواج آن در نقاط مختلف دنیا شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت آکادمی عمران مراجعه نمایید.

اجرای وال پست


اجرای وال پست که با نام وادار نیز شناخته می‌شوند، برای افزایش مقاومت سازه در برابر عوامل طبیعی مانند زلزله و باد مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این محصول برای اتصال میانقاب‌های سازه‌ای و غیر سازه‌ای به اسکلت ساختمان استفاده می‌شود. میانقاب‌های دیواره‌های هستند که بر اساس اتصال یا عدم اتصال آن‌ها به سازه به دو دسته تقسیم شده‌اند.

وال پست کلافی است که در طول های مشخص برای یکپارچه عمل نمودن دیوار به کار می رود. این وال پست ها سبب درگیری دیوار با اسکلت و در نتیجه استحکام دیوار خواهد شد. همان گونه که از نامش پیداست، وال پست نگهدارنده دیوار است. این المان که معمولا به صورت یک تیر-ستون طراحی می گردد، در انتهای سالن های صنعتی و به طور کل فریم های با دهانه بالا که انتهای آن با دیوار پوشش می گردد، قرار می گیرد. در این مقاله از آکادمی عمران قصد داریم تا به بررسی انواع وال پست بپردازیم.

وال پست در مقررات ملی ساختمان و آیین نامه 2800

آیین نامه 2800 به طور کامل و با جزئیات کافی، نحوه اجرای وال پست و همچنین ابعاد مورد نیاز جهت طراحی و تهیه تجهیزات را تعیین کرده است. اولین نکته‌ای که در این آیین نامه مورد تاکید قرار گرفته، لزوم به کارگیری وال پست برای تمام دیوارهای جانبی (خصوصاً دیوار نما) به منظور مقاوم سازی در برابر حوادثی همچون زلزله است. طبق این آیین نامه، تمام لبه‌های آزاد دیوارها و لبه‌های قائم دیوارهای غیر سازه‌ای باید به طور مناسب مهار شوند. همچنین لبه‌های افقی دیوار غیرسازه‌ای باید با کلاف فولادی یا ناودانی 6 (یا معادل با سطح مقطع بتن مسلح) مقید شوند. دیوارهای داخلی که ارتفاعی بیشتر از یک متر و هشتاد سانتی متر دارند نیز، باید از طرفین به سازه مهار گردند

پمپ بتن چیست؟ چه کاربردی دارد؟

 

بتن پس از ساخت نیاز به ابزاری برای انتقال به محل بتون ریزی دارد، در صورت انتقال بتن به صورت نامناسب احتمال دو فاز شدن بتن (جدا شدن سیمان از سنگدانه ها) و پایین آمدن کارایی آن وجود دارد. مناسب ترین ابزار برای انتقال بتن بدون از دست دادن اسلامپ به محل بتن ریزی استفاده از دستگاه های پمپ بتون می باشد. پمپ بتن زمینی که با نام های پمپ بتن تریلر یا پمپ بتن ایستا نیز شناخته می شود، با توجه به نوع نیروی محرکه در انواع الکتریکی و دیزلی موجود می باشد. این ماشین در پروژه های عمرانی برای پمپاژ و انتقال بتن مایع در مسافت های طولانی قابل استفاده است. پمپ بتن زمینی دو چرخ دارد که برای حمل و نقل به صورت خودکششی یا به وسیله یدک کش استفاده می شوند. لازم به ذکر است که پمپ بتن ثابت پس از استقرار در محل بتن ریزی و نصب اتصالات مربوطه، آماده به کار می گردد.

مزیت پمپ بتن

برخی از دلایل اینکه استفاده از پمپ بتن در پروژه های ساختمانی روز به روز بیشتر میشود را در زیر آورده ایم:

1. پمپ های بتن سرعت کار را در قرار دادن بتن در محل ساخت و ساز بالا می برد.

2. پمپ بتن بهترین گزینه برای مکان های غیر قابل دسترس با بالاترین سرعت میباشد.

3. بتن ریزی ، تحت تاثیر شرایط آب و هوایی نخواهد بود.

4. صرفه جویی در نیروی انسانی، انرژی و هزینه های سربار.

5. کیفیت کار بتن ریزی در کلیه کارها با بالاترین سطح و به طور یکسان انجام میشود.

شیوه کارکرد پمپ بتن

پمپ های بتن به شیوه های مختلف کار می کنند که نتیجه آن پمپاژ مخلوط های سیمانی است. رایج ترین مکانیسم عملکرد پمپ های بتن، مکش و تخلیه است. حتما می دانید که بتن ویسکوزیته بسیار بالایی دارد و ترکیبی از تکه های سنگین، سخت و حتی بزرگ است. بنابراین در صورتی که تحرک نداشته باشد، مخلوط بتن به سرعت سفت شده و جابجایی آن مختل خواهد شد.

پمپ های بتن با توجه به مشخصات فنی این مخلوط سیمانی، با مکانیسم ورود و خروج پیوسته از سفت شدن آن در حین انتقال جلوگیری می کنند. همچنین بد نیست بدانید که مکانیسم کارکرد پمپ های بتن براساس ساختار آنها با یکدیگر کمی متفاوت است که از جمله آنها می توان به پمپ های پیستونی دو سیلندری و غیره اشاره کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت آکادمی عمران مراجعه نمایید.

تعدیل چیست و چگونه محاسبه میشود؟

پروژه‌های عمرانی ممکن است با تعداد زیادی متغیر و عوامل پیچیده‌ای روبه‌رو شوند. این متغیرها شامل تغییرات در نیازهای مشتری، محیط زیست، قوانین و مقررات، منابع مالی و فناوری می‌شود.

در این شرایط، تعدیل به عنوان یک اصل بنیادی در مدیریت پروژه، واجد اهمیت فراوانی است. تعدیل به معنای تغییرات و تطابق پروژه با شرایط جدید و نیازهایی است که تغییر کرده‌اند. این فرآیند شامل تحلیل، ارزیابی و تغییر مولفه‌های مختلف پروژه می‌شود تا پروژه به طور مستمر و موثر در جریان باقی‌مانده باشد. تعدیل تعاملی است و معمولاً با مشارکت فعال مدیران پروژه، تیم‌های اجرایی و سایر ارتباطات مرتبط انجام می‌شود. این فرآیند نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، ارتباطات مؤثر و تصمیم‌گیری سریع است.

از سالهای ابتدایی که فهرست بها مبنای قیمت دهی و انجام پروژه های عمرانی قرار گرفت و بالا و پایین شدن قیمت ها و این تلاطم و برهم خوردن تعادل پیش آمده باعث شد نیاز به تعدیل احساس شود. تعدیل چیست و چگونه محاسبه میشود؟ در سال ۵۹ و ابتدا نحوه محاسبه تعدیل را در شرایط عمومی پیمان مربوط به همان سال قرار دادند و پس از گذشت چندین سال استفاده از آن نحوه محاسبه تعدیل در بخشنامه جداگانه ای قرار گرفت و پروژه های فهرست بهایی در دستورالعمل جداگانه ای به نام بخشنامه تعدیل نحوه محاسبه تعدیل را مشخص کردند و در دفترچه ای به صورت جداگانه نحوه محاسبه تعدیل را با حل مثال تشریح کردند.

در محاسبه ضریب  تعدیل ابتدا دوره مبنا را از قرارداد استخراج می‌کنیم و  مطابق با آن شاخص مربوطه برای هر فصل را از بخشنامه شاخص‌ها انتخاب کرده و در مخرج کسر قرار می‌دهیم. این شاخص برای تمام صورت وضعیت‌های یک پیمان بدون تغییر باقی می‌ماند. ولی شاخص دوره انجام کار که مجددا برای هر فصل تعیین می‌شود کاملا وابسته به دوره کارکرد است و در طول پروژه مطابق با دوره انجام کار تعیین می‌شود.

توجه داشته باشید که عملیات اجرا شده در دوران تاخیر مجاز با شاخص‌های دوره مربوط به انجام کار تعدیل می‌شوند؛ ولی چنانچه پیمان وارد تاخیرات غیرمجاز شود عملیات اجرا شده در مدت تاخیر غیر مجاز با متوسط شاخص‌های مربوط به دوره مربوط به مدت پیمان (مدت اولیه به اضافه مدت‌های تمدید شده) تعدیل می‌شوند. به علاوه تا اعلام شاخص‌های قطعی دوره انجام کار، تعدیل صورت وضعیت‌ها با استفاده از آخرین شاخص‌های ابلاغی  محاسبه و به صورت علی‌الحساب پرداخت می‌شود. با اعلام شاخص‌های قطعی دوره انجام کار، تعدیل طبق این دستورالعمل محاسبه و پرداخت قطعی انجام می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت آکادمی عمران مراجعه نمایید.

صفحه قبل 1 صفحه بعد